Головна » Оренда і державні закупівлі » Державні закупівлі » ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО ПРОЦЕДУРИ ЗАКУПІВЛІ ПОСЛУГ З ЦЕНТРАЛІЗОВАНОГО ВОДОВІДВЕДЕННЯ НА 2022 РІК

ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО ПРОЦЕДУРИ ЗАКУПІВЛІ ПОСЛУГ З ЦЕНТРАЛІЗОВАНОГО ВОДОВІДВЕДЕННЯ НА 2022 РІК

Обґрунтування  технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення та очікуваної вартості

Оприлюднюється на виконання
ПОСТАНОВИ КАБІНЕТА МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
від 11 жовтня 2016 р. № 710 Про ефективне використання державних коштів (зі змінами)

 ДЕРЖАВНА УСТАНОВА "ІНСТИТУТ МЕДИЧНОЇ РАДІОЛОГІЇ ТА ОНКОЛОГІЇ ІМ. С.П. ГРИГОР'ЄВА НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ МЕДИЧНИХ НАУК УКРАЇНИ"

Код згідно з ЄДРПОУ:  02012177

Україна, Харківська область, Харків, 61024, ВУЛИЦЯ ПУШКІНСЬКА, будинок 82

Юридична особа, яка забезпечує потреби держави або територіальної громади

 

Найменування предмета закупівлі із зазначенням коду ЄЗС - ДК 021:2015 – 90430000-0 «Послуги з відведення стічних вод»      

 

Вид та ідентифікатор процедури закупівлі – Переговорна процедура UA-2022-01-27-001680-а.

 

Розмір бюджетного призначення / очікувана вартість на 2022 рік по КЕКВ 2272 «Оплата водопостачання та водовідведення» - 201 500,00 грн. з ПДВ.

 

Відповідно до частини 2 статті 5 Закону України «Про природні монополії» зведений перелік суб’єктів природних монополій складається та ведеться Антимонопольним комітетом України на підставі реєстрів суб’єктів природних монополій у сфері житлово-комунального господарства, що формуються національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, а в інших сферах, в яких діють суб’єкти природних монополій, - національними комісіями регулювання природних монополій у відповідній сфері або органами виконавчої влади, що здійснюють функції такого регулювання до створення зазначених комісій. Згідно з Розпорядженням Антимонопольного комітету України N 874-р від 28.11.2012 «Про затвердження Порядку складання та ведення зведеного переліку суб'єктів природних монополій», - зведений перелік суб'єктів природних монополій розміщується щомісяця до 20 числа на офіційному веб-сайті Антимонопольного комітету України (http://www.amcu.gov.ua). Відповідно Закону України «Про державне регулювання у сфері комунальних послуг», Положення про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (далі - Комісія) затвердженого указом Президента України від 10.09.2014 року № 715/2014, Комісія визначає суб’єктів природних монополій, діяльність яких регулюється відповідно до статті 6 Закону та складає і веде галузеві реєстри таких суб’єктів господарювання. Відповідно до статті 5 Закону України «Про природні монополії» до діяльності суб’єктів природних монополій належить, зокрема, діяльність з централізованого водопостачання. Згідно з реєстром суб'єктів природних монополій у сферах теплопостачання, централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, станом на 31.12.2021, розміщеного на офіційному сайті НКРЕКП Комунальне підприємство «Харківводоканал» (код ЄДРПОУ 3361715, м. Харків, вул. Шевченка буд. 2, 61013) значиться під номером 17 (https://www.nerc.gov.ua). Відповідно зведеного переліку суб'єктів природних монополій станом на 31.12.2021, розміщеного на офіційному сайті Антимонопольного комітету України, щодо централізованого водопостачання та водовідведення, Комунальне підприємство «Харківводоканал» значиться під номером 17 (https://amcu.gov.ua). З огляду на викладене, Комунальне підприємство «Харківводоканал» є єдиним товариством, яке може здійснювати постачання послуги з відведення для потреб інституту в м. Харкові                 

З огляду на вищезазначене переговорна процедура застосовується  згідно п.2 ч.2 ст.40 Закону  —  у разі якщо роботи, товари чи послуги можуть бути виконані, поставлені чи надані виключно певним суб’єктом господарювання  (відсутність конкуренції з технічних при­чин) на відповідному ринку, внаслідок чого договір про закупівлю може бути укладено лише з одним постачальником, за відсутності  при цьому альтернативи.

Комунальне підприємство «Харківводоканал» повідомило щодо тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення  для споживачів КП «Харківводоканал» встановлюються тарифи: на централізоване водовідведення- споживачам, які не є суб'єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення –8, 484 грн. за 1 м³ (з ПДВ).

       Таким чином, очікувана вартість закупівлі  послуги  складає  201 500,00 грн. з ПДВ (двісті одна тисяча п’ятсот грн.) (195 500,00 грн. з ПДВ - для потреб Установи та 6 000,00 грн. з ПДВ для потреб орендарів).