Головна » Про iнститут » Діяльність » Лiкування

Лiкування

Променеву терапію здійснює відділення дистанційної, поєднаної променевої та комплексної терапії, що обладнане сучасним радіотерапевтичним комплексом фірми Varian (США) Clinac 600 C (6 Мев), симулятором Acnity, 3D планувальною системою Eclipsе, що дає можливість проводити 3D-CRT конформне опромінення. Вперше в Україні тут застосувують хіміодифікацію при комформному 3D-CRT опроміненні, хрономодульовану радіохіміотерапію раку прямої кишки, тіла і шийки матки, пухлин голови та шиї III і IV стадій, в тому числі з режимом гіпофракціонування, що дозволяє з мінімальним пошкодженням для оточуючих тканин отримати лікувальний ефект на злоякісну пухлину. Проводиться також гамма-терапія, внутрішньопорожнинна брахітерапія, рентгенотерапія (близькофокусна і напівглибока).

Радіонуклідну терапію раку щитоподібної залози та кісткових метастазів проводять у відділенні ядерної медицини. Відділення обладнане спеціальними палатами для проведення процедур, системою спостереження за хворими і телефонним зв’язком з лікарями та постом чергового персоналу.

Відділенні променевої патології та реабілітації проводиться хірургічне лікування обширних променевих ушкоджень різних локалізацій з використанням васкуляризованих повношарових шкірно-м'язово-фасціальних клаптів. На базі відділення працює Центральна диспансерна комісія, яка займається встановленням наявності професійної променевої патології та зв’язків захворювання із професійною радіаційною дією; експертизою медичних наслідків радіаційних аварій; розв’язанням складних експертних та конфліктних ситуацій, які виникають у процесі диспансеризації.

Онкохірургічне відділення виконуює надрадикальні оперативні втручання при місцевопоширенних пухлинах щитоподібної залози, середостіння з ураженням життєво важливих судин, пухлинах всіх органів травного тракту, таза (органних та неорганних), заочеревинного простору; реконструктивно-відновні операції при рубцевих стенозах і пухлинах ларинго-трахеальної зони, одно- та двохмоментні реконструктивно-пластичні операції на грудних залозах. Фахівці цього відділенні одними з перших в Україні почали проводити радіочастотну абляцію при множинних метастазах різних органів (печінки, легенів) з використанням Cool-tip.

У хірургічному відділі у групі малоінвазивної хірургії проводиться стентування органів порожнини: стравоходу, вихідного відділу шлунка, стенозуючих пухлин товстого кишечника, трахеї та бронхів; транскутанне ортоградне дренування жовчовивідних проток, ретроградне стентування жовчовивідних проток, трансбронхіальна біопсія периферичних утворень легенів під рентгеноконтролем, установка портів – внутрішньовенних, внутрішньочеревинних для паліативної хіміотерапії.

Відділення анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії, в якому надають допомогу хворим після оперативного лікування, а також з ускладненнями хіміо- і променевої терапії, оснащене сучасною апаратурою. В числі перших в Україні тут введено в експлуатацію апарат для гемофільтрації «Prizmo», що дозволяє проводити інтенсивну терапію на найсучаснішому рівні з використанням експакорпоральних методик у критичних хворих.