Головна » КЛІНІКА » ВІДДІЛ РАДІОЛОГІЇ » Відділення радіаційної онкології

Відділення радіаційної онкології

Керівник підрозділу:

СТАРЕНЬКИЙ Віктор Петрович

доктор медичних наук, проф.

Контактна інформація: тел. 38(057) 725-50-33

Години прийому: вт., ср., чт. – 9:00 - 14:00 у приміщенні відділення

 

Наші лікарі

У відділенні працює команда висококваліфікованих лікарів:

  • проф. Старенький Віктор Петрович
  • проф. Сухіна Олена Миколаївна
  • к.м.н. Білозор Н.В.
  • к.м.н. Немальцова К.В.
  • к.м.н. Артюх С.В.
  • к.м.н. Шумило А.О.
  • лікарі: Мірошніченко Л.Г., Шустов І.Б., Колпак К.О.

 

Відділення є одним з провідних структурних підрозділів інституту, де щорічно отримують лікування понад 1500 хворих. Історія відділення нерозривно пов’язана як з історією інституту та етапами технічного вдосконалення радіологічної служби.

 

Відділення засноване в 1965 році. У різні періоди його очолювали В.М. Кисличенко, І.М. Вусик, О.М. Сухіна, М.В. Тарханова. З 2001 року відділенням керує д.м.н., професор В.П. Старенький, один з провідних фахівців з галузі радіотерапії України.

 

Відділення має ряд унікальних преваг, що роблять його провідним у сфері радіаційної онкології:

  1. Інноваційне обладнання: найсучасніші апарати для променевої терапії:
    • Clinac 600 C – апарат для дистанційної променевої терапії з можливістю 3D планування всіх етапів лікування;
    • MultiSource – апарат для внутрішньопорожнинної брахітерапії, що дозволяє підвести лікувальну дозу безпосередньо до пухлинного осередку;
    • апарати для близькофокусної рентгенотерапії
  2. Висококваліфікований персонал: лікарі відділення – це провідні фахівці у своїй галузі, які постійно підвищують свою кваліфікацію та застосовують у своїй практиці найновіші наукові досягнення.
  3. Науково-дослідна діяльність: апробація нових технологій променевої та хіміопроменевої терапії злоякісних пухлин. Дослідження спрямовані на покращення методів лікування та забезпечення найкращих результатів для пацієнтів.
  4. Комплексний підхід до лікування: пропонуються різноманітні методи променевої терапії, включаючи самостійну радикальну променеву терапію, променеву терапію в поєднанні з хіміотерапією, перед- та післяопераційну променеву терапію. Індивідуальний підхід до кожного пацієнта, забезпечуючи найкращі результати.
  5. Контроль якості: відпуск дози забезпечується щоквартальним дозиметричним вимірюванням у рамках проекта МАГАТЕ ТЛД-аудит поштою; похибка в дозі складає <3 %. Це гарантує надзвичайну точність і безпеку наших лікувальних процедур.