Головна » КЛІНІКА » ВІДДІЛ РАДІОЛОГІЇ » Група клінічної топометрії

Група клінічної топометрії

Васильєв Леонід Леонідович
Керівник підрозділу:
Кандидат медичних наук
ВАСИЛЬЄВ Леонід Леонідович
Контактна інформація: (057) 725-50-48,
факс: (057) 725-50-72

 

Група клінічної топометрії була створена шляхом відокремлення з відділення променевої терапії у жовтні 2014 р.

Основним напрямком науково-дослідних робіт групи є оптимізація топометричного етапу підготовки хворих до променевої терапії.

Група має у своєму складі сучасне діагностичне, планувальне та дозиметричне обладнання: рентген-симулятор «Acuity», планувальну систему Eclipse (Varian, США), універсальні дозиметри UNIDOS, іонізаційні камери, водні та еквівалентні фантоми компанії PTW.

Фахівці групи проводять повноцінну сучасну підготовку пацієнтів до радіотерапії: сканування на комп’ютерному томографі, верифікація опромінення за допомогою рентген-симулятора та ультразвукового сканера, виготовлення іммобілізаційних пристроїв для хворих, що отримують променеву терапію, на основі розробок провідних компаній-виробників (Civco, Orfit та ін.)

За допомогою планувальної системи створюються індивідуальні 3D-конформні плани лікування, проводяться всі необхідні розрахунки для якісної і прецизійної променевої терапії хворих. Проводиться регулярний контроль якості всього циклу підготовки та проведення променевої терапії.

На базі групи проходять навчання та стажування на робочих місцях фахівці з різних регіонів України, виконуються дисертаційні роботи з топометричної підготовки пацієнтів.