Головна » КЛІНІКА » ВІДДІЛ ОНКОЛОГІЧНОЇ ХІРУРГІЇ » Кабінет інтервенційної онкології

Кабінет інтервенційної онкології

 

в.о. Завідуючого кабінетом інтервенційної радіології Ольховський Дмитро Васильович, кандидат медичних наук, лікар інтервенційний радіолог, стаж роботи 20 років,

контактна інформація : 050 402 45 10 , e-mail: drolkhovsky@gmail.com

години прийому понеділок--п’ятниця з 09:00-15:00

Девіз кабінету - Життя пацієнта - понад усе!!!

 

В Інституті медичної радіології та онкології інтервенційні процедури вперше проводились у 1990-х роках. У 2014 році була сформована група малоінвазивної хірургії, ендоскопії та інтервенційної радіології. Кабінет інтервенційної радіології виділено як окремий розділ Інституту у грудні 2019 р.

Інтервенційна онкологія - це одне з найсучасніших та найтехнологічніших направлень клінічної онкології. Головною перевагою цієї дисципліни є мінімальна інвазивність хірургічних втручань, що виконуються із застосуванням сучасного медичного обладнання та інструментів.

Проводити оперативні втручання без хірургічних розрізів можливо завдяки застосуванню навігаційних систем, таких як ультразвук, ангіографія, КТ/МРТ та інші. Скальпелі, затискачі та пінцети в інтервенційній онкології замінюються тонкими пункційними голками, електродами та катетерами. Це дає певні переваги перед традиційними хірургічними операціями, серед яких - менша кількість та частота виникнення післяопераційних ускладнень, зменшення ліжко-днів, можливість радикально лікувати навіть знесилених хворобою пацієнтів.

Сьогодні в умовах кабінету інтервенційної радіології виконуються різні види тонкоголкових аспіраційних  та трепан-біопсій утворень різної локалізації, а також такі операції, як радіочастотна та мікрохвильова абляція пухлин та їх метастазів, лазерна абляція вузлів щитоподібної залози, емболізація маткових артерій, емболізація гемангіом печінки, трансартеріальна хіміоемболізація, регіонарна хіміотерапія, імплантація порт-систем для хіміотерапії, дренування та стентування жовчних проток, стентування стравоходу, черезшкірна гастростомія, стентування сечоводів та черезшкірна нефростомія, імплантація кава-фільтру, вертебропластика, дренування абсцесів різної локалізації.

Перелік втручань, що виконуються у кабінеті інтервенційної онкології, постійно зростає. Це відбувається завдяки як регулярним поїздками спеціалістів за кордон для вивчення нових технологій боротьби з раком, так і завдяки співпраці Інституту із закордонними колегами. Так, за 2019-й рік в умовах ІМРО була проведена перша в Україні радіочастотна абляція остеоїд-остеоми - доброякісної пухлини, що походить із кісткової тканини. На початку 2020 року була виконана перша у країні радіочастотна абляція метастатичного осередку у хребці.

Загальна кількість виконаних маніпуляцій та втручань інтервенційними радіологами з 2014 року налічує більше 10000 та постійно зростає. Більшість інвазивних процедур проводились в амбулаторних умовах.

 

 

Гречіхін Геннадій Всеволодович, кандидат медичних наук, лікар інтервенційний радіолог, стаж роботи 20 років,

контактна інформація : 050 918 85 86 , e-mail: interv.oncology@gmail.com

години прийому пон-п’ят з 09:00-15:00